eilen oli hieno päivä.

paitsi, että tapasin paljon hienoja ihmisiä, joita en tapaa usein, pääsin kampaamoon, sain tiian päästämään käsistään päähäni komean kasarivaikutteisen tukan. ja tajusin tärkeitä asioita.

kiitos sennin, muistin niin tarkasti taas, että sielu, henki, mieli, järki (lue: aivot) ovat elin siinä missä vaikkapa ruuansulatuskin. tai niinkuin vaikkapa lihaksisto. jos ei lepää, ei jaksa. niin ruumiillista on ihmisen henkisyys.

ja kiitos heikin, minulle kirkastui tämä apurahataitelijuuden merkitys. ei näitä apurahoja myönnetä siksi, että pitäisi pää sauhuten tehdä sitä mitä ennenkin, saada hirveästi valmista. tämä apuraha annetaan siksi, että olisi taloudellisesti mahdollista myös tunnelmoida, kerätä ideoita ja tyhjentää päätä ilman tuottamisen pakkoa, miettimättä liiemmin, että liksa ei juokse, jos en saa valmiiksi sitä ja sitä. kyllä se kuningasajatus sieltä syntyy, kun sille antaa tilaa. ja aikaa. voi mikä helpotus!

mennessäni mm. näitä kahta viisasta ihmistä tapaamaan, oli helsingin kaupungin rakennusvirasto virittänyt minulle komman (vai pitäisikö sanoa kompan?). vai mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä: pysäköintikyltit on peitetty mustalla muovilla. saako pysäköidä?
kuitenkin pysäköinti kielletään erikseen paikalle raijatulla irtomerkillä vain 18.8. (tänään, ei siis eilen, jolloin olin paikalla).

156329.jpg
Niin, ja pitääkö maksaa? Jos kerran pysäköinti on sallittu paikoissa, joissa se ei ole merkillä kielletty tai liikennesäännöt eivät sitä kiellä, niin eikös tähän saa sitten parkkeerata ilmaiseksi? Paitsi tuolloin 18.8.?

Olin oikeasti äimänä. Kadulla hortoili pari miestä, joista toinen oli aivan raivoissaan tämmöisestä epäselvyydestä.

Minätyttö soitin rakennusvirastoon ja ne olivat siellä ihan että huomenna ei saa, höhlä.

illalla olin art goes kapakan kuorojen kierroksella miesmetsällä. siis en oikeastaan mies- vaan mieslaulaja-. kyllä se on sitten hieno tilaisuus. satoja laulajia kiertää ympäri kaupunkia laulamassa elokuisen illan baarikansalle, kohtaa toisiaan ja vokottelee toistensa kuoroista laulajia. kenellä se olikaan se paras meininki?

tässä kierroksen lähtölaukaus senaatintorilla:

156330.jpg

minuun upposi kuin veitsi voihin suomen ensimmäisen gaykuoron out'n'loudin versio vain sata salamaa iskee tultasta. aamuyöllä bottalla. sain suudelman niiden johtajalta.

ensi viikoksi lähden naapurimaahan matkailemaan. bussilastillinen tutkijoita ja muusikoita kärrätään sortavalaan ja vanhaan valamoon. tiedättehän: karjalaisuus minussa...


tänä aamuna kirnuaa vasemmassa nenässä itsepäinen räkä.