tein tänään jotain hupaisaa.

ajoin mäntsälästä junalla tampereelle ja takaisin. kävin juttelemassa ystävien kanssa ja telakalla salaatilla. sitten takasin.

taloudellisesti ajatellen mä ajoin kylläkin kaksi kertaa edestakaisin, mutta sekin oli tänän päivänä ihan hupaisaa.

aamulla lähdin 7.39 junalle vähän myöhässä. olin ostanut lipun jo verkosta, joten ehdittävä oli. ajoin läppä laudassa mäntsälään ja jossain vaiheessa matkaa arvelin, että en voi ehtiä. vähän ajan päästä tajusin ajaneeni niin sutjakasti, että ehdin sittenkin kevyesti.

ajoin asemalle ja huomasin kaikkien parkkipaikkojen olevan varattuja. junan lähtöön oli muutamia minuutteja, mutta en ollut huolissani, koska kauempana näkyi sorakentällä muutamia paikkoja ja niiden luota junalaiturille oli muutaman metrin matka.

yhtäkkiä edessäni oli tulppa. joku äiti oli heittämässä teinityttöä junalle ja olivat sitten autollaan tukkineet tieni niiden tyhjien parkkipaikkojen luo. yhtäkkiä perässäni, sivullani ja edessäni oli noin viisi autoa, jotka päästivät kyydistään junallekiiruhtajia ja olin motissa. näin kuinka juna lipui laiturille ja ihmiset alkoivat juosta. parkkipaikat olivat muutaman kymmenen metrin päässä ja kulkuni estävissä autoissa vilkuttajia.

juuri kun autot lähtivät liikkeelle, lähti myös juna. kirosin kyllä, että perkele. ja laitoin viestin tampereelle, että tulen vasta klo 11.

ajoin parkkipaikalle ja jäin syömään omenaa ja ajattelin meneväni seuraavalla junalla. otti pannuun.

kun olin seitsemän minuuttia tunnista kuluttanut, päätin lähteä tampereelle autolla. ajoin ulos mäntsälästä ja sitten sain tekstiviestin, jossa sanottiin 11:n sopivan loistavasti. pysähdyin bussipysäkille miettimään. en kertakaikkiaan osannut päättää, menisinkö autolla vai junalla.

käänsin kokan ja ajoin takaisin junalle.

junamatkustaminen oli järjettömän miellyttävää, pitkästä aikaa. onneksi pyörsin päätökseni ajamisesta!

olin siis tampereelle mennessä jo tuhlannut kaksi mäntsälä-tampere -lippua.

tulomatkalla yritin saada lippua junamaatista, mutta se heitti vain virheherjaa. lipputiskillä selvisi, että juna on viimeistä sijaa myöten täysi, tosin businessluokassa olisi tilaa.

ja minähän ostin sitten lipun businessluokkaan.

ei siinä mitään eroa ollut, lippu vain oli puolikkaan kalliimpi.

olisin siis samalla rahalla ajanut 1 ja 3/4 kertaa tampereelle ja takaisin.

mutta silti se kannatti!