mulla oli nuorena yks ystävä.

nykyään mulla on myös, monta, ja oli silloinkin, mutta tätä yhtä mietin yllättäen kiivaasti eilisiltana.

mä en kanssa käsitä mitä sille on tapahtunut.

se oli nuorena sellainen pähkähullu. tai ei niinkään. varautunut se oli, mutta se lähti kaikkiin juttuihin mukaan vähän niinku kokeeksi ja sitten se aina innostui.

niinkun nyt joku hörhömatkat oy. tai sitten se kansanmusiiikkibändi, johon se lähti mukaan, kun pyysin. kai se osasi silloinkin jo vähän viulua soittaa, mutta kansanmusiikista me ei kyllä kukaan tiedetty mitään.

yhdessä me harrastettiin valokuvausta. tai ei me ikinä yhdessä kuvia otettu, kunhan puhuttiin kameroista ja tekniikoista.

sitten mä käytiin harpan, tiiran ja tultsarin kanssa etnohörhöilemässä, tanssittiin polkkaa pohjalaisella hiekkarannalla koinureiden soidessa auton stereoissa. luuhattiin seinäjoen womadit, kaustiset ja haapavedet, ihan noin niinkuin kansantanssiharrastuspohjalta, paitsi että ei se tanssinut, soitti vaan.

sitten se pääsi sibikseen ja mä pääsin lahteen. ei paljoa tavattu kuin joskus sitten ihan tarkoituksella.

jotain yli kymmenen vuotta sitten se iski silmänsä sellaiseen äijään ja päätti, että se sen on saatava. ja sen se sai. sitten ne muutti heti sinne landelle, eikä niitä sen koommin ole paljoa näkyny. joskus se soittaa mulle, kun se tarvitsee kuvia. ei sillä ole niistä varaa maksaa, mutta on se siitä aika pahoillaan,

sitten niillä on se skidi sen turjakkeen kanssa. siellä ne nyhjää landella ja pitää sitä skidiä piilossa niin, että en mäkään ole sitä nähnyt. vaikka en kyllä ole mennyt katsomaankaan.

nykyään se ei enää innostu oikein mistään, menee vaan kalenterin kanssa ja väittää, että sillä on paljon töitä. silti sillä on rahat aina niin loppu, ettei se edes baariin lähde. eikä pääse reissuun. vaikka ei me ennen reissuilla rahaa tarvittu, junalippu riitti seikkailuksi.

ei kai se oikeesti mitään töitä tee. kuulemma se harrastaa käsitöitä ja on opetellut kehräämään. ihme luomuhommaa jotain ne kai siellä pitää. vai miltä tuo teistä kuulostaa?

mitä sillekin on käynyt?