hän heräsi kolmannen konsertin aamulla futonillaan ennen yhdeksää johonkin kummalliseen ajatukseen. yöllä oli tullut tekstiviesti, mutta se ei ollut mitään tärkeää.

hän makoili lämpimässä pesässään peiton alla niin kauan kuin pystyi - niin kauan, kuin nälkä ajoi hänet keittiöön, jonka oli taas sotkenut joku ulkoavaruuden hirviölaumoista. vihreää limaa lillui pöydillä ja pieniä kärpäsiä pyöri siellä täällä herkutellen limaan tarttuneilla leivänmuruilla.

hän tyhjensi kuuliaisesti tiskikoneen, heitteli ajelehtivat astiat sisään, työnsi tyhjät mehu- ja piimätölkit jo valmiiksi täyteen roskasankoon, mutta ei pyyhkinyt pöytiä. sitten hän keitti ison maitokahvin ja koska jääkaappiin ei ollut ilmestynyt hapankaalia, hän söi kuivahtanutta, muovilta maistuvaa sämpylää. jostain oli kuitenkin jääkaappiin tiensä suorinut kotimainen suuri kermajuusto. hän lohkaisi siitä kelpo siivun.

sitten hän surffaili, luki meilit ja vastasi niistä kuumimpiin. bloggasi.

seuraavaksi hän meni suihkuun ja levitti lämmintä vettä yläruumiilleen ja samalla hyräili pikkuisen.

aurinko paistoi ulkona houkuttelevasti, mutta hän päätti jättää kävelylenkin toiseen kertaan.

sitten hän hieman neuloi.

puolen päivän jälkeen hän ajoi kantapaikkaansa puoliselle ja tapasi tuttuja. oli kuin ei mitään olisikaan.

iltapäivällä hän ajoi teatterille suuren marketin kautta, josta hän osti hapankaalia ison pöntöllisen. lisäksi hän osti venäläisiä suolakurkkuja.

hän sai kun saikin parkkipaikan läheltä teatterin ovea, ei vaivautunut maksamaan parkkimaksua, eikä ollut saava parkkisakkoa.

teatterilla hän meikkasi pontevasti, tepastieli lavalla puoliympyrän ja karjaisi hieman. kurkussa tuntui ehkä hieman edellisiltojen rasitukset, mutta hän ei antanut sen häiritä itseään. järjesti yhteisen äänenavauksen avustajille ja ryhtyi odottamaan yleisön valumista paikalle. hieman jännittynyt hän tunnusti olevansa.

valot. avustajat. savu. hän astui lavalle ja lauloi niinkuin vain laulaa saattoi.

konsertin jälkeen hän oli kevyt kuin henkäys. hän sai palautetta. paljon palautetta. hän siirsi autoaan puolen kilometriä itään ja meni syömään ravintolaan, joka oli ennen hänen kantapaikkansa. entisessä kantapaikassa ei enää näkynyt tuttuja.

yön kähmässä hän ajoi kotiin. nukahti autuaana lämpimän miehensä ja lapsensa viereen ja nukkui pitkästä aikaa levollisesti. heräämättä. aamuun asti.