tästä on vaikea kirjoittaa, mutta nyt joulun alla tämä asia mietityttää minua vielä lisää. koko syksyn tämä asia on painanut mieltäni. en tiedä mitä tehdä asialle tai millekään.

minua ärsyttää tämä hyväosaisuutemme.

en tarkoita nyt minun tai perheeni hyväosaisuutta, joina pidän kohtuullisia tuloja menoihin nähden. sitä, että ei tarvitse miettiä, ottaisiko kaupassa noita perunoita vai näitä. saa ostaa juustoa ja leikkelettä jos mielii. voi maksaa lämmityslaskunsa ja vuokransa, joskus jotain kivaakin saa itselleen. aika useinkin.

tarkoitan tätä meidän hyväosaisuuttamme. meidän ihan jokaisen. jopa köyhänkin lapsiperheen, eläkeläisen ja muun vähäosaisen, vaikken väitä heillä yhtään helppoa olevan.

minua ärsyttää, että telkkarissa mainostetaan kissanruokaa, joka on niin luksua ja herkullista, että se kävisi etiopialaiselle katulapselle elämänsä parhaasta juhla-ateriasta. kissa on kuitenkin vain eläin. me voimme syöttää täällä jopa eläimille tasapainoista ravintoa!

ja minua ärsyttää myös jokainen ihmisten ruokamainos: minusta on niin epäreilua, että kauppiaat näyttävät meille epäterveellisiä herkkuja toisensa perään, turhaa ruokaa, turhia himoja, ihan liikaa kaikkea. missä on kohtuus!?

en katso telkkaria ja aina kun jossain näen mainoskatkon, oloni on sangen kurja.

eikä ärsytykseni ulotu vain ruoka-asioihin. minua ärsyttää ihan kaikki yltiöpäisyys kaiken määrässä. osta sitä ja tuota, hanki ja hamstraa. hanki isompi asunto. hanki hienompi auto. hanki hienot vaatteet. ole hieno ja kaunis. hanki elämä. hanki hyvä mieli. lämmitä lisää. hanki, hanki ja hanki.

olen itse tässä samassa kurimuksessa. elän tätä samaa elämää kuin kaikki muutkin enkä osaa paremmin toimia. en osaa karsia, en osaa syödä niukalti, en osaa kohtuutta enää missään. ei meistä enää kukaan oikein ymmärräkään, mikä olisi kohtuus. kohtuullisesti olisi loppujen lopuksi just just okei eikä kaikkea näin yllin kyllin. hitto!

maailma on täynnä väkeä - maailman kansalaisista valtaosa, tietääkseni - jotka elävät just just tai niukin naukin. teltassa, majassa, kadulla. jossain. katsoin jostain areenalta dokkarin kreikkaan tungeksivista siirtolaisista. heitä asui samassa sadan neliön hallissa jotain kolme sataa. naisia ja lapsiakin. päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen, jopa vuosia. he odottivat mahdollista karkoituspäätöstä tai armahtavaa leimaa. kaikki halusivat työtä, leipää, rääsyjä ja edes sitä niukin naukkia. hyväosaisesta euroopasta.

ja me täällä. syötämme kissalle herkkuaterian illan päätteeksi:

Sisältää häränlihaa, lammasta & porkkanoita, ankkaa & vihreitä herneitä ja kalkkunaa.
Kätevässä pakkauksessa 12 kerta-annospussia, neljä erilaista makua, kutakin kolme kerta-annospussia.
Suurpakkauksessa 24 kerta-annospussia, neljä erilaista makua, kutakin kuusi kerta-annospussia.
Ikäryhmäsuositus: aikuiset kissat.
Annospussi 100 g