löysin taannoin tämmöiselle ruotsalaiselle sivulle, jossa esitellään vaihe vaiheelta, kuinka cosmopolitanin kansikuvatyttöä on ihan pikkusen vaan fotoshopattu. mieleeni syöksähti heti taannoinen postaukseni, jossa kauneus oli pääosassa.

kyllähän kaikki haluaisivat olla kauniita ja laihoja. itse haluaisin olla persoonallisen kaunis ja mieluiten pajunvitsamainen tai gasellintaipuisa. vaan ei ole gaselligeenillä paiskattu, ei.
siksipä tyydyn taaskin toteamaan, että minulle ulkonäkö on nykyisin jotain, jonka on oltava olemassa, viihdytti ja tyydytti se sitten itseäni tai muita tai ei.

kuulen, kuinka kuorossa huudatte, että kauneutta on niin kovasti erityyppistä.
on, on!
mutta kaikkien mielestä kauniilla on suorat hampaat, sopusuhtaiset piirteet, hehkeä iho, tuuhea hiuskarvoitus ja kaunis on lisäksi laiha. suurin osa omastakin tuttavapiiristäni pyrkii tällaiseen uloasuun, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kolmenkympin kynnyksellä ovat sitten luopuneet toivosta. työtähän kauniina pysytteleminen totisesti vaatii!

mutta sitten: kukaan cosmopolitan-kaunis tai yleisesti ajatellen kaunis tai edes missitytteli-kaunis ei ole koskaan tehnyt mitään oikeasti todella merkittävää. ei tieteessä eikä taiteessa. tai ainakaan ei tule mieleen. ai joo, jos muutamaa elokuvanäyttelijää ei lasketa.
joku on joskus ehkä tehnyt, mutta sitten myöhemmin, kun kauneusura on taaksejäänyttä elämää ja jotain muuta pukkaa pintaan. esimerkiksi ryppyjä.

mieskauneudesta puhuttaessa huomaan iloisena, että kauneus on katsojan iiriksessä.

kaikkihan tietävät, että jos minä puhun mieskauneudesta, puhun johnny deppistä.
mutta hänpä onkin myös eri hyvä näyttelijä.

ja jos oikeasta elämästä puhutaan, ne muutamat miesihmiset (voiko noin sanoa? jos kerran voi puhua naisihmisistäkin?), jotka ovat todella saaneet sukkani pyörimään jaloissani, ovat olleet ensisijaisesti taitavia. taitavia siinä, mitä tekevät. lisäksi tyynen määrätietoisia.
tämä samahan ei voi päteä naisiin.

kirjoitti nimimerkki turvahtanut, virttynyt, kulahtanut, väljähtynyt kotikolossaan venyjä