hesarin NYT-liitteessä oli viimeksi kuvia alastomista vartaloista.
 niille (ei heille, huom.!) saa käydä antamassa pisteitä.

NYT väitti äänestyttävänsä vartaloita testatakseen, josko meidän tavallisten taputtajien oma kauneusihanne käy yksiin vallitsevan (malli-)kauneusihanteen kanssa. että josko me pulliaiset pitäisimme enemmän jenkkakavoista ja roikkurinnoista kuin mainoslehtisissä patsastelevista kukkakepeistä.

mun pitää sanoa kyllä, että olin kovasti pettynyt kuviin.

 naisista yhtä poikamaista i-kirjainta lukuunottamatta kaikki olivat peruskauniita, -terveitä ja hoikkia ruumiiltaan. rintojen koko vaihteli akselilla C-kuppi - D-kuppi (raskaana olevalla) ja pyöreää kaarta ei ollut yhdessäkään (paitsi raskaana olevalla) - rehevyydestä, verevyydestä tai pulleudesta, lihavuudesta nyt puhumattakaan. naisia tarkastelin kriittisemmin kuin miehiä.

miesvartaloissa oli hoikkaa ja tosi hoikkaa. yksi miehistä oli hieman jämäkämpää tekoa, mutta silti hyvin lihaksikas. sama terveys ja peruskauneus piti puoliaan miehissäkin.

lisäksi kaikki kuvissa olevat ruumiit olivat nuorten ihmisten. ja valkoihoisten.

ei läskiä, ei muhkuraa, ei appelsiini-ihoa. ei rypyn ryppyä. ei amputointeja, halvaantuneita jalkoja, avanteita, karvoja (!), häiritseviä luomia, atopiaa, arpia. ei kalpeutta, ei huonoa ryhtiä, pihtipolvia, roikkuvia pyllyjä, pyöreitä vatsoja.

olisin kovasti iloinnut suuremmasta variaatiosta tässä hoikkuutta, terveyttä ja nuoruutta palvovassa kulttuurissa.  ja kuitenkin NYT jollain perverssillä tavalla väittää vastustavansa jutullaan juuri sitä,  mitä äänestyksellään ylläpitää.

missä olivat kuvista seppo ja aune?
kotona, koska ovat niin rumia?