kyllä mä taas eilen mietin.

heräsin puoli seitsemältä. tytärlaps (7) venytteli jo vieressäni, se oli yöllä tepsuttanut viereeni. ehkä siitä syystä ladakuskia ei näkynyt missään, se kuului kääntyilevän jo alakerran futonilla. koppis (2) nukkui vielä. ruokin sängyssä maaten tytärlapsen kanssa lehmät ja kanat maatilankasvatuspelissä, johon olemme ihan koukussa.

nousin ylös ja suihkutin itseni pikaisesti. pakkasin kaikki keikkakamat: takin, meikit, trikoot, varamekon, hiushässäkät ja kaikki. meikkasin pikkusen ja puin kumminkin ihan siistit vaatteet.

keitin jäälatten ja paahdoin ruisleipää itselleni ja järjestin sitä myös tytärlapselle. ladakuski heräsi ja nosti koppiksen sängystä. annoin sillekin aamiaista.

juoksentelin pää kolmantena jalkana edestakaisin ja huusin muille aikamerkkejä: "kakskyt minsaa lähtöön!"... "kuustoista minsaa lähtöön!". komensin lapsia ja ladakuskia.

puin lapset ja suin niitten tukat, pesin naamat ja hampaat. juoksentelin eestaas. komensin lapsia ja ladakuskia.

päätettiin lähteä varmuuden vuoksi kahdella autolla, jos tuleekin kiire keikalle. pakattiin lapset naapurin piian golfiin, joka on ladakuksilla lainassa, koska se fiksailee sitä.

ajettiin peräkanaa ladakuskin työhuoneelle, josta se etsi mulle langattoman mikin keikkaa varten. sitä ei lopulta tarvittu, mutta vara ei kaatanut venettä. ladakuski soitti markus allanille, että nyt tulis levylähetys pukkilan ristille. ajettiin sinne. huomasin, että hiusvaha oli jäänyt kotiin.

matkalla soitin putkimiehelle ja juttelin sen kanssa vähän.

ajettiin pankkiin ja istutiin puolitoista tuntia piinapenkissä piipittämässä, kuinka kahden freelancerin ja yrittäjän pikkulapsiperheen talous rullaa ja kuinka paljon mistäkin hanasta rahaa milloinkin tulee. ja miten tässä ylipäänsä elellään. yritettiin saada lainalupausta, josko joskus maailmassa ostaisimme talon. lapset hyppivät sisään ja ulos virkailijan kopista lastennurkkaan ja vesiautomaatille. koppis lorotti automaatista vettä niin paljon, että mua alkoi pissattaa jo vartin päästä.

kun vihdoin saimme neuvottelut päätökseen ja tarvittavat tiedot virkailijalle, tytärlastakin pissatti armottomasti. juoksimme viereiseen kahvilaan, jossa myös äkkiä ruokimme lapset. ja itsemme. hyvä, että mulla oli keikkakamat takakontissa, en olisi enää kotona ehtinyt käymäänkään. kävin tiimarista paristoja ja ladakuski haki apteekista mikkiä varten ihoteippiä ja nenää varten nasolinia.

hermoja lepuuttaakseni pelasin 5 minuuttia maatilankasvatuspeliä ja lähetin perheen kotio. ladakuski lähti tyttöjen, lapsenvahdin, kiinteistövälittäjän ja tutun remonttireiskan kanssa katsomaan yhtä kohdetta. sitä ennen se vielä korjas naapurin piian uuden auton pakoputken. mutta kaikesta tästä minä en tiennyt mitään, koska ajoin järvenpäähän.

järvenpäässä äänittelin taustanauhoja äänimestarin kanssa ja ne meni ihan reisille. kumminkin demotausta saatiin. tsekattiin mikkejä ja tasoja. ja valoja. pekka ja pian heinikin ilmestyivät paikalle. treenattiin ja suunniteltiin kaikki valmiiksi. kuuntelin, kun muut lämmittelivät. niistin, yskin, suihkin nasolinia ja yritin saada lentsun syrjempään. sitten äänitettiin paremmat taustanauhat, joihin en kumminkaan ollut lopulta ihan täysin tyytyväinen, mutta arvelin, että ne riittää kyllä.

viideltä meikkasin ja sonnustauduin. lähettelin ladakuskille viestejä ja kuulostelin, miten kotona menee. yks vaille kuus olin vielä vessassa ja jouduin juoksemaan aulaan, josta astuin hengästyneenä saliin ja aloitin konsertin. fiilis oli mahtava.

seitsemän jälkeen keikka oli ohi ja huokasin pikkusen ja lörpöttelin paikalla olleiden kanssa. viis vaille kahdeksan olin jo taas rauhoittumassa aulassa, josta sitten taas astuin salliin. toinen konsertti oli ihan maaninen. pääsin lentoon.

pekka ja heini soittivat järkyttävän hienosti. jäin kuuntelemaan kulisseihin.

konsertin jälkeen patsastelin hetkosen bäkkärillä, mutta koska se el ole mun suosikkipuuhaa, karkasin aika pian kamppeineni paikalta. tapasin vähän tuttuja parkkipaikalla ja kikattelin niitten kanssa hetken. lähdin konserttiin kallio-kuninkalaan, jossa oli valtavan hienoja esityksiä tarjolla. nautiskelin ja ihmettelin. onhan se nyt aika kreisiä, että joku nielasee mikrofonin ja luuppaa omia ääniään ja soittaa sitten siihen päälle.

tulin yöllä kotiin. kaikki nukkuivat. ladakuskin kuorsaus kuului alakertaan asti. kattelin meilit ja facebookin ja painuin nukkumaan. kaikki hyvin valtakunnassa.

ihan normipäivä.