hirvee fludssa iski täbäd talodeb aikuisiid, eikä se aidoa lapsiedustajaoikeid billääd dajua, biksi doi kaks vaad makoilee ja turhautudeedajärdesdää sidden kaikkea piendä riidanaihedda. niisk.

aloin vakavasti haaveilla vierailusta sisiliassa, äitini sisaren luona, kaikki me kolme. mutta jostain pitäisi lentolippurahatkin nykäistä.
täti oli jo kolmesti nähnyt unta siitä, että naureskelimme ja juttelimme yhdessä, siellä. ja väitti, että siksi nyt pitää tulla. tädin perheellä ja tädin miehen perheellä on palermon ulkopuolella suuret kauppapuutarhat, jonne talon isäntä aina aamulla nousee työmiehiä komentamaan ja palaa aamiaisaikaan laatikollinen vastapoimittuja hedelmiä mukanaan. tai vihanneksia. muistan elävästi sen aamun, kun makeaa mehua tihkuvia ananaksia sai syödä niin paljon kuin halusi. muistan myös tomaatit, munakoisot, mansikat ja kiemuraiset miehenmittaiset kesäkurpitsanluikerot. ja sen, kuinka tätini patisti ladakuskin pidemmäkseen hakemaan pihapuusta kulhollisen sitruunoita.


miten niin on pientä kaukokaipuuta havaittavissa?
suunnittelen myös kaupunkilomaa ihan itsekseni johonkin mukavaan kohteeseen euroopassa, mutta omatuntoni ei oikein anna periksi lentää jonnekin vain ihan huvikseni.


sitä paitsi taas mesenaattia kaivattaisiin.