hain eilen mäntsälän hirvoxilta ostamani uuden jääkaapin kotio.

kävin viime viikolla ostamassa ja maksamassa sen jo, mutta yhtään kappaletta ei ollut paikalla, vaikka seppo näkikin koneelta, että yksi kaappi olisi vielä paikalla. mutta koska siis ei ollut, uusi tilattiin hyvinkäältä.

eilen siis pikkuisella autollani hain sen. liikkeessä seppo naureskellen selitti, että he olivat silti löytäneet sen jääkaapin sieltä varastosta, että "olisithan sinä sen jo viime viikolla saanut". ostaessani ottivat kyllä puhelinnumeroni ja kaikki, mutta miksi eivät voineet soittaa?

pyysin myös liikkeessä, että seppo voisi kääntää kätisyyden, elikkäs kahvan oikeaan reunaan siten, että ovi aukeaa vasemmalle. liikkeessä ei ollut ketään muita asiakkaita, mutta myyjiä oli kaksi. seppo siinä valittelemaan, että on niin kovasti kiirettä, ettei millään ehdi.
minä: "niin, teillä näyttää nii hirveesti olevan näitä asiakkaita täällä, että eihän sitä tietty millään ehdi!"
seppo siihen jotain mutisemaan. mutta ei suostunut kääntämään.
minä: "niin, eihän sitä tietenkään enää kannata palvella, kun rahat on jo kassakoneessa"
seppo: "kai siellä kotona sen verran miesväkeä on, että se kääntäminen onnistuu?"
(miesväkeä!?! kyllähän minä sen osaan vaihtaa, en millään vain jaksaisi!)


no toin koneen kotio. illalla tulivat poikakerholaiset kantamaan sen yläkertaan. avasimme muovit ja niin siinä vaan seisoi kolme isoa klommoa keskellä ovea.

soitin heti sepolle. seppo valittelemaan, että josko 25 e alennusta? sanoin, että tulevat nyt heti vaihtamaan sen siihen hyvinkäältä tilattuun. "en mä nyt voi tulla, ei se mahdu mun nissaniin". sain kovisteltua lupauksen, että "autolla tulevat" huomenna vaihtamaan sen kaapin. muikeroksi meni mies, kun kuuli osoitteen. matkaa on edestakaisin liki 60 km.


sain kuitenkin vielä ystävällisesti tuikattua:
"eikö olis ollutkin kätevää, että joku olisi ehtinyt kääntää sen kätisyyden siellä kaupassa, niin olisi heti huomattu nuo klommot. ei olisi tarvinnut erikseen lähteä ajelemaan! kuulemiin."