tässä seuraavassa ei ole mitään järkeä, eikä se pyri mihinkään. se ei ole tiedettä, ei taidetta; ei urheilua, muotia, disainia eikä filosofiaa. se vain on. eikä ole tarkoitettu mitenkään vakavasti otettavaksi.

mä olen nimittäin funtsannut huvikseni ihmisille olemusluokitusta.
olen päätynyt luokittelemaan vasta miessukupuolen edustajia, naisten luokittelu on paljon monimutkaisempaa ja hienovireisempää. (tai sitten en naisia katso samoin.) lapsia tämä luokittelu ei koske.

jokainen henkilö kuuluu enemmän tai vähemmän kahteen luokkaan, mutta jotkut henkilöt edustavat seuraavia olemustyyppejä melko puhtaastikin. huomio!: tähän luokitukseen ei juurikaan vaikuta se, onko henkilö tanakka tai pönäkkä, pitkä tai pätkä, vaikka joidenkin luokkien kohdalla ruumiinkuntoon viitataankin. jokaiseen luokkaan (paitsi listassani toisena olevaan) siis voi kuulua hyvässä lihassa olevia tai nälkiintyneitä. eikä henkisiä ominaisuuksia paljoa luokitteluuni liity.
mutta toistaiseksi siis vain miehiä.

seuraavassa luokat:

elohopea
elohopea on nopealiikkeinen, pirteä ja reipas, yleensä myös replikoinniltaan. hän harrastaa todennäköisimmin extremelajeja, maastopyöräilyä, lumilautailua tai syvyyssukellusta. myös tanssija on usein elohopea. soittimista hänelle istahtanee parhaiten haitari tai lyömäsoittimet. jos elohopea on kovin pitkä, hän saattaa pikemminkin olla peura.

laehankäläppee
laehankäläppee on yleisimmin itäsuomalainen rotuvalio, kuivakka, kitukasvuinen, jäntevä, ja napakka, jopa luiseva. laehankäläppee harrastaa suunnistusta, samoilua, uintia, retkipyöräilyä tai ei mitään. soittimista hän valinnee kanteleen tai puhaltimen, ei kuitenkaan saksofonia. laehankäläppee ei ikinä ole tukeva tai tanakka, korkeintaan hänen vatsansa saattaa hieman nousta pystyyn vanhemmiten. perinteinenläppasko.

peura
peura on toimelias ja jopa reipas, mutta harvoin kovin pirteä. peuran liikuntalajeja ovat taistelulajit, kuntosaliharjoittelu, tanssi ja joukkuepelit. peura soittaa luultavimmin jousisoitinta tai klarinettia. peura saattaa olla myös hieman laiskanpulskea herkkuperse, mutta silti henkilönä fyysinen. peura on myös muita todennäköisemmin komea.

basic
vaikein luokiteltava olemustyyppi on basic, sillä basiciksi helposti luokitellaan piilopeura ja myös paimenkoira. basic on useimmiten pallopelien harrastaja, kuntosaliharjoittelija, arkiliikkuja tai sohvapottu; pianisti, basisti, kitaristi tai urkuri. basicilla on helposti muuhun ruumiiseen suhteutettuna vallan iso pää ja korka kallonmuoto. basic on myös sellainen, jossa yhdistyy piirteitä useammasta olemusluokasta. suomen yleisin mies.

paimenkoira
joissain tyypittelyissä myös harhaanjohtavasti nallekarhu tai jääkaappipakastinyhdistelmä, paimenkoira nimittäin ei kuvaa kookasta olemustyyppiä, vaikka paimenkoiralle onkin tyypillisintä pitkä ruumiinmuoto. paimenkoira harrastaa retkipyöräilyä, kävelyä, hölkkää tai jopa harjoittaa rauhallisia taistelulajeja. soitinten soittamisen sijaan paimenkoira mieluummin laulaa, mutta jos hän soittaa, hän näppäilee kitaraa tai soittaa vaskipuhaltimia. paimenkoira on taipuvainen laiskuuteen ja hedonismiin.