vappu se on oikeestaan aika kiva juhla.

äidyin eilen muistelemaan ensimmäistä opiskelijavappuani vuonna 1991.

silloinhan olin tietysti suunnilleen päiväkodissa, mutta siis kumminkin just just muutaman kuukauden sen rajan yli, että sain ostaa edes yhtään mitään alkosta.

sibelius-akatemiaan minut oli edellissyksynä otettu - tiedä häntä minkä laskennallisen virheen seurauksena - opiskelemaan musiikinopettajaksi. ja meitä oli muutama kymmenen suunnattoman tarmokasta, iloista, kilttiä ja kunnollista nuorta siellä samalla kurssilla itseämmä kansankynttilöiksi sivistämässä.

sinä vappuna sibiksellä oli ensimmäistä kertaa haalarit ja kun me kerta oltiin niin hiton innokkaita, piti meidän kaikkien sitten hommata semmoiset. se oli vähän silloin niinkuin kapinamielistä: yritettiin olla niinkuin muittenkin paikkojen opiskelijat ja että hitto me kanssa kun muutkin.

meitä oli ainakin ulla, ullis, kalle, jesse, anne, anne ja martti. ja mä. muista en ole niin varma. kiersimme kaikkien mahdollisten paikkojen ja mantan kautta suurkirkon portaille ja heiluimme siellä iloisina ja innokkaina. muistan jonkun raflan vessajonossa saaneeni joltain teekkaripojalta haalarinlahkeen. ja joltakulta muulta merkin. ja useita hyväksyviä kommentteja, kun näytin selässäni komeilevaa sibiksen ankkalogoa. haalarissa oli se hyvä puoli, että se päällä saattoi puuhailla kaupunkimaastossa ihan mitä vaan ilman pysyviä vauriota ykköskledjuissa. opiskelijana vaatteet oli harvassa, eikä viittinyt ainoita leviksiään rötvätä jossain nurmikkomäenlaskussa.

siihen aikaan oli suurin osa alkoista vielä sellaisia että niissä oli tiski ja palvelija. ei niitä pulloja saanut itse mennä hiplaamaan. tosin en mä tiedä, mitä olisin osannut ostaa itsepalvelustakaan, mutta mitään en olisi silloin saanut ulos puodista, jos en olisi opetellut ulkoa yhtä nimeä. ryydeshaimer roosenkartten oli tavaraa, jonka illan mittaan sai taatusti juoduksi. kaikki mun vanhat kaverit osas ostaa sitä. pahaa se oli, mutta kun ei sitä paremmasta tiennyt.

sitä mulla oli pullollinen, mahtava fiilis ja hirveen kylmä.

nyt me vietetään vappua hiukka toisin.

1515827.jpg

1515828.jpg

1515829.jpg

ja punaviini oli italiasta, vieraat puoliks sardiniasta ja tunnelma rauhasta.

tänään portailla lötkötellyt kaunotar vielä tähän loppuun.

1515831.jpg