tarhalla ollaan myöhässä, niinkuin yleensäkin.

mutta katsoin vasta tänään säätuupista helsingin kaupunginvaltuuston kasvisruokakeskustelupätkän.

olen ihan järkyttynyt. kyseessä oli siis yhen vaivaisen kasvisruokapäivän pitäminen viikossa. otettakoon huomioon, että lapset kuitenkin syövät ruokaa myös kotonaan, vetäköön siellä sitten sitä makkaraa mitä haluavat.

noi kunnanvaltuutetuthan ovat ihan kuutamolla. ihme sössötystä, josta ei ota tolkkua eerikkikään. perusteluissa ei ole mitään tolkkua, vedotaan jopa silakoita syöviin hylkeisiin. ja ruusukaalin pahaan (?) makuun.

ihmeellisin vastustusperuste on se, että lapset eivät saa kasvisruuasta tarpeeksi. haloo! kyseessä on yhden päivän yksi ateria viikossa! ja että on ideologinen päätös syöttää lapsille kasvisruokaa.

kuka tai mikä on se taho, jonka mielestä ihmisen on joka jumalan aterialla syötävä lihaa?

olen itse syönyt pelkkää kasvisruokaa (sisältäen tosin maitotuotteita ja kananmunaa, aika-ajoin kalaakin, vaan eipä kukaan lapsiparoille vegaaniruokaa olekaan syöttämässä) parikymmentä vuotta. hemoglobiinini oli viimeksi yli 130, olen terve ja päästänyt maailmaan kaksi tervettä ja normaalikokoista lasta. millä aterialla siis minun olisi ollut syytä syödä lihaa?

tietenkin minusta kukin saa syödä mitä tahtoo. mutta tosiasia on, että lihansyöjän hiilijalanjälki on aika massiivinen. miksi siis lasten olisi syytä oppia syömään lihaa kaikilla aterioillaan? eikö pikemminkin olisi syytä antaa lapsille sellainen malli, että kasviksia syömällä elää myös ja maapallo voi paremmin?

ei ole tällä pallolla paljoa toivoa, jos päättäjämme ovat noin urpoja.

(onneksi kasvisruokapäivähanke taisi mennä läpi. saisi mennä koko maassa.)